Как да донесат цветята успех в дома

Как да донесат цветята успех в дома

Цветята и растенията във вашия дом не са просто един декор. Според Фън Шуй, те поглъщат негативите донесени с вас от вън, създават атмосфера на уют и ред.
Жизнените растения се явят мощни източници на Ци – жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. Здравият и силен човек има хубаво Ци, а слабия или болния – лошо. За да я стимулирате, можете с успех да използвате растенията и законите на Фън Шуй.
При създаването на цветните композиции използвайте растения, които изискват еднакви условия на отглеждане. Не е хубаво да комбинирате бързорастящи растения с бавно, защото първите ще нарушат растежа на вторите.
Цветовата гама на цветовете също силно влияе за стимулирането на енергията Ци. Червените цветове в южната част на стаята ше подобрят емоционалния фон и ще способстват за вашия обществен живот. Посадете цветя със сини цветове в северния ъгъл и допълнете с бели. За да реализирате плановете си може да си помогнете с оттенъците на зеленото, поставени на изток, така този цвят се асоциира с ръста и развитието. Романтичните отношения се заздравяват с белите цветове на цветята, поставени в западната част на стаята.
Поставете три здрави, нови растения във вашата кухня, те ще внесат свежо Ци, което ще доведе както до подобряване на здравето ви, както и до увеличаване на богатството ви.
Поставете прясно отрязани цветя в спалнята, те ще внесат свежа енергия във връзката ви с партньора. Цветята добавят и късмет в живота ви. Сменяйте цветята веднага щом започнат да вехнат.
За да помогнете на децата да бъдата по-здрави или за да ги възстановите от някаква болест, силно ви препоръчваме използването на зелени растения.
Сложете нечетен брой (3,5 и 9 са добро число) жизнени, новозакупени зелени растения в детската спалня с намерението децата да бъдат излекувани и здрави.
Когато имате впечатление, че не можете да се съсредоточите и умствено сте изморени, подобрете циркулацията на Ци, като поставите голямо растение в саксия близо до вратата в кабинета където работите.
Избягвайте да поставяте кактуси и други „бодили” на югозападната страна, защото това е зоната на човешките взимоотношения.
Композициите от сухи растения практически не влияят на равновесието на енергиите във вашия дом. Главното не забравяйте да сваляте праха от тях, за да не се събира около тях енергията на застоя. Тя прави хората отпуснати и апатични, на тях не им стига енергия, липсва им живец.
А изкуствени цветя не внасяйте в дома си. От гледна точка на китайската традиция, в тях няма никакъв положителен ефект. Затова от тях правят венци на гробовете.
Така, че с голямо внимание се отнасяйте към цветята, за да има здраве, щастие и успех във вашия дом.

видяна: 11820
dfgdfg

 

 

Коментари

краси
30 май 2010 | 06:33
обичам цветята и ще започна да се съобраэявам с горе написаното

 

Мирослава
02 ян. 2011 | 17:59
Сигурна съм, че цветята са много важни за всеки дом. Забелязала съм, че хора, които не гледат и не обичат цветя, са скарничеви, недоверчиви и озлобени. С фън шуй е важно да се съобразяваме и аз се старая да спазвам неговите правила.

 

Банко Пиронков
08 март 2015 | 08:16
Някои "специалисти" съветват дори да се боядиса южната стена в червено, северната - в черно, западната - в бяло и т.н.
Внимателно приемайте всички подобни съвети без цялостна концепция.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  20 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?