ЗЛАТЕН ВЕЛИКДЕН

ЗЛАТЕН ВЕЛИКДЕН

С тази прекрасна аранжировка ще спечелите всички сърца

Великден и пролетта носят нови надежди. Затова се подгответе подобаващо за посрещането на празника и гостите си. Предлагаме ви една контрастна композиция, която след страстната седмица ще внесе в дома ви хармония и настроение.

1. Материалите, които са ви необходими: аерозолна боя, панделка, изкуствена трева, керамичен съд, пиефлора, тел с дължина 15-20 см.
2. Пиефлората за свежите цветя се потапя за 2-3 минути във вода. След това я изрежете по формата на съда и я закрепете в него. Тук е използвана керамичен съд с диаметър 20 см.
3. Декорираме повърхността на пиефлората с листа на гаултерия (Gaultheria) . За аранжиране могат да се използват 2-3 клонки. Можете да използвате също така и папрати или друга декоративна зеленина.
4. Поставете в пиефлората жълтите клонки солидаго (Solidago), като оформяте контура на аранжировката. Трябва да се получи полукръг, в който е оставено пространство за изкуствената трева, яйцата и панделката. След това равномерно разпределяме сред солидагото контрастните по цвят ириси.
5. Продължаваме да изграждаме полусферата, като запълваме пространството на композицията с жълти лалета. Поставяме цветята така, че те да не закриват предния план с декоративните аксесоари.
6.Отрязваме от декоративната лента  за панделката около 1м. Тя трябва да е в тон с лилавите ириси, за да се усили контрастът със златно-жълтата гама на комбинацията. Панделката се закрепва с телчицата и се поставя в пиефлората.
7. Плътно групираме подготвените за боядисване яйца, за да не се хаби боята. Обилно се напръскват със златист спрей. Част от яйцата разпределяме сред цветята, а част от тях групираме до панделката върху изкуствената трева.
8. Великденската композиция е готова. За да се съхрани по дълго, трябва да я поставите на прохладно място през нощата и не забравайте ежедневно да доливате вода около половин чаша. Така цветята ще издържат през цялата Светла седмица.


видяна: 10782
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  23 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?