Фън Шуй учи на хармония

Фън Шуй учи на хармония

5 идеи за декориране на прозореца
Определяйки доминиращия цвят за композицията и подбирайки съответните растения, можете да хармонизирате своето жизнено пространство така, че да се чувствате комфортно в него.


 Зеленото като на разходка в гората
Съгласно учението Фън Шуй на стихията на дървото, която отговаря за за защитеноста, здравето и семейните дела, най-добре съответстват листнодекоративните растения и зелените аксесоари в комбинацияс естествение материали. Тази енергия се свързва със свежите зелени папрати, а също така и с красиво цъфтящи в сдържани краски фаленопсис. На този прозорец здравето и сила се символизират от стройни растения, устремени на горе, като бамбук. Композицията се допълва, като й се придава естественост с плетени кашпи, покрити с мъх саксии и декоративен венец от сухи клонки.
Съвет: папратите обичат равномерно овлажнен субстрат, затова са идеални за хидрокултура.


 Синьото – цветът на водната стихия

Издържаната в сини тонове декорация освежава не по-малко от почивка на брега на планински ручей. В качеството на красиво цъфтящо растение тук главната роля е определна за африканската теменужка. В същата тоналност са издържани и цветовете на стрептокарпуса.
Енергията на водата негледно се демонстрира от нолината във формата на фонтан и хлорофитума. В същия тон са подбрани и поцинковани цветни саксии и всевъзможните сини аксесоари и декоративни камъчета.
Съвет: енергията на водата привлича късмета и успеха.


 Червеният носи сила и жизнена енергия
Нужно ли ви е вдъхновение и разпалващи идеи? Тогава експериментирайте с огнената гама. Стихията на огъня олицетворява силата, успеха и енергията. Създайте източник на „огнена” енергия на перваза на прозореца чрез червени тонове, а също така и зъчати форми. На тези нужди напълно отговарят червеният стаен гербер, каланхоето, а също така и нертерата или кораловият мъх, който е посипан с оранжеви плодове. Цветовете с необичайна форма, кавито са на глориозата, добавят динамика на композицията и зареждат с енергия и сила. Ефектът се усилва от блестящата повърхност на червените и оранжеви цветни саксии, яркостта на които се гаси от тъмно пурпурните листа на еониума и марантата.
Съвет:
за източник на възстановяване на силите може да служи и отделен букет от рязани червени цветя.
Белият – символ на чистота
Светлите тонове с доминиращбял цвят, стъкло и метал, са главната съставляваща на тази композиция. Според учението Фън Шуй задължителният елемент на метала стимулира творческите сили и способства за концентрацията и общуването. За главната тоналностна тази композиция подхождат растения като фаленопсис, кала и стефанотис или мадагаскарски жасмин. Можете да ги допълните с пъстролистната бяло-зелена дифенбахия и сребристата розетка на тиландсията. Подходящо е и съдът да блести, затова можете да използвате метал и кристални вази.
Съвет: тъй като стихията на метала отговаря и за повишаването на концентрация на вниманието, тази композиция е идеална за работния кабинет.
 Жълтото и оранжевото даряват радост
Ако искате да си създадете безгрижна и радостна атмосфера, следвайте стихията на земята. Тук най-ефективни са топлите оранжеви краски, като при цветовете на бегонията, и жълтите, като при фаленопсиса. Изключителната слънчева гама е представена и в окраската на цветните саксии, кашпи и аксесоари. Такива листно-декоративни растения като бръшляна във вид на зелен венец ще свалят излишното напрежение.
Съвет: можете да добавите оптимизм при нужда с една-единствена саксия с цъфтящо лютиче.


видяна: 6671
dfgdfg

 

 

Коментари

Банко Пиронков
08 март 2015 | 08:05
Символизмът във Фън Шуй не се прилага по описания в текста начин.
Не бива да се забравя, че прозорецът е мястото, откъдето влиза Ци чрез светлина, топлина, въздух и гледка - цветята на прозореца намаляват отчасти притока на Ци.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  20 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?