Как да създадем саксия от кокосов орех.

Как да създадем саксия от кокосов орех.

Не лоши саксии за сукулентни растения стават от кокосов орех (рис 1). Защо за сукулентни растения? Просто, при по-често поливане /необходимо за друг вид растения/ от  повишената влажност черупката на ореха може да се разпука. Ако се полива по-рядко, тогава и саксията ще служи по-дълго.
рис.1
                                                                 рис.2        
За начало трябва да разрежем кокосовия орех напречно с ножовка за метал (рис 2). Ако разрежете ореха  по-диагонала, тогава той губи твърдоста си и бързо се пука. Изрязваме с нож сърцевината. Сега във всяка половинката правим дренажни отверстия. Обикновено са достатъчни две отверстия – едното за дренаж, а другото за основа на подставката.

Сега слагаме черупката на избрана от нас подставка и я закрепваме с винт. (рис 3).  Желателно е да не затягаме силно винта. После зачистваме черупката с шкурка. Готовата конструкция можем да покрием с лак. Любителите на естествени материали могат да не правят това.
                                                       
Сега можем да пристъпим към засаждане на растението. На дъното задължително слагаме дренаж, а отгоре субстрат за сукуленти и после засаждаме нашите любими кактуси. За да довършим картината поставяме малки камънчета между растенията. Много просто и много ефектно.     рис.3

видяна: 11614
dfgdfg

 

 

Коментари

ева
26 март 2010 | 14:22
Красота,благодаря ви за идеята.
Целувка.

 

недка
05 окт. 2010 | 16:17
идеята е страхотна . Браво на Вас !!!!!!!!!!!

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  23 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?