Откриване на Viridarium Hungary

Откриване на Viridarium Hungary

На 1. Х. 2008г. - нов логистичен декоративен расадник в Будапеща

Целта на откриването на новия декоративен разсадник в Будапеща е реализация на италианското производство на декоративна растителност в Европа. Центъра Viridarium Hungary е построен за много кратък срок. Вложени са 2 милиона евро първоначална инвестиция за създаването му.
Viridarium Hungary това е логистична платформа, предлагаща най-доброто от италианското производство на декоративни растения и цветя на пазарите на Централна и Източна Европа.
Viridarium е не само уникален по рода си проект, но и възможност за по-лесен достъп до висококачествената продукция на италианските производители на декоративни растения и цветя.
Асортимент, качество, ефективност и цялостно обслужване - това са съставките на един проект осъществен съвместно с унгарските производители и представляващ първият център, в който си дават среща потребителите от Централна и Източна Европа и производителите на декоративни растения от Италия.
В новопостроената сграда, оборудвана с най-добрата и съвременна технология за обработка и съхранение и съчетаваща ефикасност и функционалност, от понеделник до събота включително се предлагат свежи рязани цветя и декоративна зеленина, средиземноморски и ароматични растения, стайни и градински растения.
Асортиментът на отгледаните в саксия растения включва 230 вида цъфтящи растения, 250 вида декоративни зелени растения и 250 вида средиземноморски растения. Освен това се предлага голямо разнообразие от разсади. Гамата на свежите рязани цветя включва над 200 вида рози, 300 вида листа и декоративна зеленина, 60 вида цъфнала декоративна зеленина и 200 вида цветя.
Viridarium Hungary съчетава в най-голяма степен богатия асортимент на италианска висококачествена продукция и предлагането на квалифицирани услуги, съответстващи на изискванията на международния пазар на декоративни растения и цветя.
Логистичния център е пример за сътрудничество между централните власти на Италия и частните производители от регионите Лигурия, Пиемонт, Ломбардия, Тоскана и 4 водещи италиански кооперации в областта на производството на декоративна растителност.  На пресконференцията при откриване на центъра представители на тези региони и кооперации говориха за целите на проекта и извършената работа. Представителя на Лигурия подчерта: „Цветопроизводството е много важно за нас производство. Статичността на вътрешния пазар ни подтикна към търсене на нови форми за популяризиране на нашата продукция в Средна и Източна Европа. Всеки район има своеобразен микроклимат и традиционно производство. Наша цел е съхранение на традицията и красотата на местния традиционен продукт.”
Джанкарло Касини разясни къде се крият корените на тази традиция: „В Средиземноморието в миналото се създават градински центрове, които снабдяват с растителни видове кралските дворове. В съвремието се използват нови технологии, които разширяват производството и спектъра на пазарната реализация. Ключова роля за това играе и държавната инвистиция в частния сектор.”
Марио Цимино сподели: „Всички региони усилено работят върху този проект за сътрудничество и взаимопомощ. Седемдесет милиона евро е стойността на годишната реализация на нашия регион. И това е благодарение на сътрудничеството с други региони и държавната поддръжка.”
Четирите кооператива обединяват около 2000 средни по големина предприятия. Председателя на кооперативите Паоло Бруно обобщи: „Viridarium Hungary е важно събите по сътрудничество. То е пример за сътрудничество между държавните структури и частното производство. Малките предприятия по градинарство и цветопроизводство в Италия се спасяват и запазват чрез обединение.”
Представителя на Унгарската страна Szabo Jozef изтъкна важността на това събитие за страната и региона:”В Унгария има също много малки производители на цветя и декоративна растителност, които ще възприемат италиянският пример. Новият център ще даде много нови работни места на общината.”
Проекта Viridarium Hungary е осъществен за краткия срок от 2 години. Бе направено заключение, че това е една достойна инвистиция. Цветопроизвотството е прекрасна визитна картичка на Италия и проекта води до сближаване на страните и народите, тъй като това е международен проект по своите измерения и обхват.
Viridarium Hungary  може да бъде  чудесен пример и за производителите на цветя и декоративна растителнот в България, пример за обидинение, сътрудничество и взаимопомощ.

Viridarium Hungary Kft.
2310 Szigetszentmiklós,
Iparos u. 1-7
Tel.: +36 24 525 777
Fax: +36 24 525 770
email: info@viridarium.hu

видяна: 1894
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?