Аранжиране на цветя

Аранжиране на цветя

Цветята са един от най-красивите създания на нашата Земя. В повечето култури те са и важни символи на различни явления и емоции. С тяхна помощ от векове са се изразявали чувства и мисли, правели са се внушения.
Изкуството да се аранжират цветя в букети и композиции възниква преди хилядолетия и е израз на човешкия стремеж към красотата и съвършенство.
Огромно влияние върху това изкуство оказва традицията на Изтока – Япония, индия, Китай, Персия... Там всяко цвете има определено значение, значение имат дори размерът на цветята и техният брой.
Някога с аранжирането на цветя са се занимавали стопанките на дома. Те украсявали с цветята стаите, правели букети за подаръци по различни поводи. За тях било истинско удоволствие и предизвикателство да подреждат красивите цветя във вази и кошници, по свой вкус да създават разнообразни артистични композиции.
Днес флористиката е професия и остинско изкуство, което изисква творческа фантазия, знания и сръчност.
Днес аранжьорите използват огромен асортимент от цветя и екзотична зеленина, която магазините предлагат. Непрекъснато се увеличава и многообразието от достъпни по цена контейнери от керамика, метал, дърво, плетени съдове и кошници, аксесоари за аранжиране на букетите.
Богатият избор на нов растителен материал от всички кътчета на планетата прави света на аранжьорите необикновено интересен и стимулира творчество.
Една оригинална композиция ще украси тържество, а изящните букети радват не само тези, за които са предназначени, но техния създател – флориста.

 

Източник: книга "Аранжиране на цветя"

видяна: 12980
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?