Цветята – необходимо украшение на масата

Цветята – необходимо украшение на масата

Цветята са необходимо украшение на масата. Освен във вази те може да се поставят в ниски съдове (шалета) от порцелан, стъкло и др. Височината им на сервираната за хранене маса трябва да бъде 15-20 см, за да не пречат при разговора. На маса с бяла или едноцветна покривка е най-добре да се поставят цветя с ярки, наситени тонове. Пъстрите покривки изискват бели цветя или цветя с цвят, който преобладава в покривката. По-високи може да бъдат букетите във вазите, когато се поставят на банкетни маси. При празнични случаи цветя и зеленина може да се подредят направо на масата. Цветята на масата трябва да бъде в нашето ежедневие – не се изисква много – няколко мушанки, кокичета, минзухари, една роза и т.н.
За украса на свадбени приеми най-често цветята са бели и за да се откроят от бялата покривка, непременно около тях трябва да има зеленина.
За годеж декорирането на масата може да бъде с червени рози, карамфили или гербери.
Украсата за новородено и за даване на име се прави с цветя в розово или синьо в зависимост от пола на детето.
За новогодишната трапеза може да се направи декорация с клонки от иглолистни видове, съчетани с една или две свещи, цвете и други допълнителни украшения.Новогодишната маса може да бъде украсена и със сухи цветя и клонки. Много ефекти (като заскрежени) изглеждат клонки, поставени за едно денонощие в наситен разтвор от готварска сол (2 части сол на 1 част вода) или разтвор от меден сулфат.
При декорацията на маса преди всичко помагат фантазията, изобретателността и естетическият усет.

видяна: 5098
dfgdfg

 

 

Коментари

оливас
18 юли 2011 | 12:30
Ние от olivass.com имаме удоволствието да В и предложим красиви ,булченски букети и украса . Изработваме оригинални композиции със саксийни цветя и аранжировки с рязан цвят и екзотични зеленини . 0886372599

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?