$ 3000 за красива градинка пред блока в София

$ 3000 за красива градинка пред блока в София

Автор: Даринка Илиева | 12.04.2010г.

 

До 3000 долара може да вземе от общината всеки блок от столичните райони "Подуяне", "Слатина" и "Изгрев", ако иска да облагороди градинката пред входовете си. Това ще стане възможно по проект на Столичната община и Националния образователен алианс за облагородяване на междублоковите пространства. Средствата по него общо са 120 000 долара.

Районните администрации на избраните три квартала вече са започнали да подават информация за неподдържаните градинки, които могат да бъдат включени в проекта. По предварителни изчисления в инициативата ще се включат поне 40 междублокови пространства.

За да получат финансиране, собствениците във всеки вход трябва да се организират и да подадат проект за облагородяването на градинките. След като вземат парите, те ще трябва да засадят цветята и да поставят пейките сами, без да наемат фирма.

След като всичко е готово, общината ще провери дали проектът е изпълнен коректно и целево ли са били похарчени средствата.

“Стартираме тази седмица. Това е пилотен проект и на първо време ще включим тези 3 района. Идеята е, след като отпуснем средствата, хората сами да си оправят градинката, за да я пазят и почистват след това. Всичко е въпрос на желанието на софиянци да направят пространствата пред домовете си по-красиви”, категорична е кметицата на София Йорданка Фандъкова.

От това дали трите квартала ще станат по-красиви и чисти зависи и дали общината после ще направи своя програма за финансиране на такива малки проекти, допълни тя. (24часа)

Източник: 24 часа

видяна: 2971
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?