Фандъкова сади неуморно, други крадат лехите

Фандъкова сади неуморно, други крадат лехите

Знакът на столицата ще се вижда дори от самолет

 

Автор: Даринка Илиева

Герб от цветя ще има София скоро на кръговото кръстовище на “Алея Яворов” и бул. “Цариградско шосе”.

Лехата с площ 300 кв. м и се вижда дори от самолет. Гербът, оформен от сантолини, гнафалиуми, салвии, тагетес, лобелия, вербена и агератум, е част от проекта на Столичната община за зацветяване на булевардите.

Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова, общинската дирекция “Зелена система”, цветопроизводители и “24 часа”. Почти готови са фигурите по бул. “Ботевградско шосе”. Довършват се лехите, които ще се простират на 366 кв. м по разделителната ивица на бул. “Цариградско шосе”.

465 кв. м са засадени по бул. “Евлоги Георгиев”.

Така по централните булеварди има около 70 хил. цветя. Освен тях всяка година общината засажда по още 200 000 стръка в парковете и градините.

“Има кана, перила, сантолина, салвия, тагетес и др. Растенията за герба, реализацията на проектите на Моста на влюбените при НДК и на Градината на нациите при мавзолея са със средства на спонсори. Фирма проявява интерес да осигури зацветяването по бул. “България” или пътен възел “Бояна”, обясни шефката на “Зелена система” Ралица Маджарова.

Част от цветята обаче вече са окрадени.

“Вече се наложи да ги подменим по бул. “Евлоги Георгиев”. Той беше първият с цветни фигури, а част от растенията вече са откраднати. Надявам се трудният достъп за пешеходци по другите булеварди да опази лехите", надява се Маджарова.

видяна: 766
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?