5000 цветя за цветния герб на София

5000 цветя за цветния герб на София

С общо 5000 цветя на площ от 300 кв. м е изработен цветният герб на София на зелената площ на бул."Алея Яворов" на кръговото кръстовище при бул."Цариградско шосе". Досега са изпълнени над 1300 кв. м цветни и зелени алеи на територията на града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като откри цветната фигура.

Проектът за герба е разработен от столичната дирекция „Зелена система" и е реализиран с помощта на дарение от 20 хил. лв., уточни още Фандъкова:

„Важно беше да бъде по-голямо пространство, да има зелена площ и не на последно място - да се вижда от булевардите, по които минават автомобили. В същото време да е по-трудно достъпно за пешеходци, за да можем да го опазим по-дълго време".

Фандъкова посочи и някои от другите проекти по зацветяване на столицата, по които са били изпълнени: По основните булеварди, по „Евлоги и Христо Георгиеви", по Цариградско шосе, по Ботевградско шосе. Днес разглеждах проекти за реконструкция на основни булеварди и площадчета на „Патриарх Евтимий", площадът с цялото пространство, предстои откриването на Руски паметник. Там също ще видите едни красиви цветя, пейки, настилки. Всичко това смятам, че го заслужава нашият град".


Дарикнюз

видяна: 718
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?