Гигантски хангар край Берлин е превърнат в тропически курорт

Гигантски хангар край Берлин е превърнат в тропически курорт


Въпреки студената и мрачна зима в Берлин, жителите му могат лесно да си позволят бягство в тропически рай – и то само на километри от града си. Тук цъфтят пищни орхидеи и се оглеждат в кристални води – под купола на гигантски хангар, превърнат в атракцията Tropical Islands.
С обем от 5,5 милиона кубични метра и 70 000 кв.м. покрив,  това е една от най-големите сгради в света. Първоначално е използвана от CargoLifter AG, които разработват прототип на дирижабъл. След техния банкрут през 2002 година, сградата е закупена от малайзийската компания Tanjong, която изгражда курортно селище, воден парк и най-големия  закрит басейн в света, равен на 4 басейна с олимпийски размери.
Тропическата атракция в сърцето на Европа вече са посетили над 1 милион посетители. Те са се възползвали от 180-метровата плажна ивица и 9 етажната водна пързалка, по която спускащите се достигат скорост от 60 км/ч. Под купола също така се намира най-голямата изкуствена тропическа гора с над 50 000 дървета от 600 различни вида.
Разбира се, подобно на Inhabitat и Webecoist, от които научихме за този тропически парк, и ние се съмняваме доколко зелен е подобен проект, като се има предвид какви огромни количества енергия и вода вероятно поглъща ежедневно. Но въпреки това, не можем да не се възхитим на спиращите дъха мащаби. От друга страна може би спестените емисии от самолетни полети до истинските тропически острови са достатъчни, за да оправдааят разходите за поддържането му.

 

По материали от: webecoist

 


видяна: 1862
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?