Радикален, скрит под земята еко-хотел в италианските Алпи

Радикален, скрит под земята еко-хотел в италианските АлпиВ
ъпреки някои спорни моменти, хубавото на еко-вълната е, че покрай нея се раждат блестящи образци на съвременния дизайн и архитектурата. Доскоро познат само като проект, новият редизайн на хотел Bella Vista Trafoi в Бозен, в италианските Алпи, се очаква да бъде изпълнен съвсем скоро.Проектът на небезизвестния архитект Matteo Thun предвижда 11 частично
вкопани в земята къщички за настаняване. Единият от плюсовете на хотела ще бъде, че той по никакъв начин няма да нарушава околния ландшафт. Зелените покриви на симпатичните къщички ще служат за естествена изолация, но архитектът не е забравил едно от най-важните неща при строителството на хотели – хубавата гледка. Тук тя е гарантирана от големите стъклени стени, които с тройния си стъклопакет осигуряват също топлина и изолация от външните шумове.


В Bella Vista Trafoi ще бъдат спазени всички принципи на пасивното строителство – консумацията на енергия е сведена до минимум, а вентилацията и отоплението се осигуряват от вкопана в земята термопомпа.
видяна: 1145
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  18 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?