ОТГЛЕЖДАНЕ НА ГЛИЦИНИЯТА В САКСИЯ

ОТГЛЕЖДАНЕ НА ГЛИЦИНИЯТА В САКСИЯ

Автор: Светлана Георгиева, фирма ЕТ "Флораленд"
В
ъпреки че повечето глицинии се отглеждат в земята, е възможно да растат и в саксия.  Градинари, които избират да отглеждат глициния в саксия трябва да бъдат бдителни с редовното подрязване и поддръжка, за да запазят глицинията  под контрол.

 Инструкции
* Снабдете се с огрооомен съд-100-150л.вместимост и го поставете на мястото, където ще расте вистерията през целия си живот.
*Изсипете до половината торопочвена смес с добро качество/не готова уж ”торф” от цветарските магазини/. В нея трябва да има градинска пръст и пясък,прибавете и угнили листа,ако имате такива в наличност и размесете всичко добре с ръка или лопата..

* Извадете глициния от саксията й и я поставете в дупката,като  разпрострете на корените леко. Почвата в дупката, покриваща корените, трябва да бъде на същото ниво ,като в старата саксия на растението,за да не загние присадката.  
*Привързвайте глицинията към желаната опора като ползвате гъвкави връзки,които няма да се впият в нея като привързвате и достатъчно рехаво, за да могат да надебеляват клоните с времето.
* Режете глицинията януари или февруари, оставяйки три или четири пъпкина клонче.  Резитбата на нежелани странични клонки ще насърчи глицинията да цъфти повече, отколкото да пуска нови клонки и листа.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Не пренебрегвайте големината на съда! Вярно, отначало ще изглежда малко смешно на терасата огромния съд с бодната клонка в него, но така избягвате вероятността от нежелани, многократни и трудоемки премествания от съд в съд.


видяна: 5353
dfgdfg

 

 

Коментари

Ники Неделчев
09 дек. 2011 | 13:10
Значи пак трябва да я присаждам моята. В саксия е, но 30л. Да попитам само може ли да я засадя във метален варел, май беше около 150-200л.? Мерси предварително!

 

С.Георгиева
12 дек. 2011 | 08:01
Литражът е достатъчен,но не сте писали какво е изложението на терасата?Ако е южно и няма никакво засенчване е възможно метала да се нагрява по-бързо.Може да помислите да му направите някаква изолация или да го засенчите...

 

Гергана
17 апри. 2015 | 15:09
А в какви условия се отглежда? Може ли да понася температури около 10 градуса или трябва да е на топло. Каква е честотата на поливане? Имам проблем с моите две - започхана да им пожълтяват листенцата и да съхнат по краищата.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  17 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?