Портокалово дръвче /Citrus x sinensis/

Портокалово дръвче /Citrus x sinensis/

Автор: фирма ГРИЙН ЛАНД ДИЗАЙН ЕООД

Разред:        Sapindales
Семейство: 
Rutaceae

Портокалите
Citrus orange произхождат от югоизточна Азия - Индия, Виетнам и южен Китай. Плодът на Citrus sinensis е наречен сладък портокал, за да се различава от Citrus aurantium, който е „горчив портокал“.В редица езици е известен като „Китайска ябълка“.Има данни, че местното население на империята започнало да отглежда дребни портокалови дръвчета преди повече от 2 000 години пр.н.е.

Портокалът е хбрид с древен произход, вероятно между помело (Citrus maxima) и маднарина (Citrus reticulata). То е малко цъфтящо дърво, растящо до 10 м височина с вечнозелени листа, които са подредени алтернативно, имат яйцеобразна форма и са 4-10 см дълги. Има малки бели цветчета, които отделят приятен аромат, привличащ пчелите. Кората  на узрелия плод е оранжева или жълта, осеяна с миниатюрни ямки, съдържащи етерични масла. Портокаловият плод е вид месест семков плод.

Портокалът е по-взискателен по отношение на светлина и топлина и е малко по-усточив на ниски температури. В сравнение с лимона, той е по-сухоустойчив.Градински център „Василеви”
видяна: 3683
dfgdfg

 

 

Коментари

Виктор
04 дек. 2015 | 20:11
Тази имформация за портокаловите дръвчета е много полезна

 

каля
02 фев. 2016 | 12:38
има ли ниско стеблени ,които да се отглеждат в голямо саксия,устоичеви на студа и колсо струват дръвчетата.Изпращате ли до клиента защото съм от Ямболски окръг

 

Мирослава костадинова
21 апри. 2016 | 06:47
искам да науча колко време расте портокаловато дърво

 

диана
05 ноем. 2018 | 10:05
каква е ценатаа на портокала

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?