Садят 1 милион цветя до лятото в Пловдив

Садят 1 милион цветя до лятото в Пловдив

Над един милион цветя ще бъдат засадени до лятото в Пловдив и ще превърнат града в истински оазис. Пролетната кампания вече започна, разказа вчера директорът на общинското предприятие “Градини и паркове” Стоян Алексиев, цитиран от в. "Марица".
Конкурсът за доставката на декоративна растителност и цветя приключи, срокът за обжалване мина и ще се подписва договор.

Близо 9000 червени, бели, розови и жълти рози ще красят основните булеварди. Стотици корени вече са посадени по цялата дължина на бул. “България” в разделителната ивица. Попълнени са унищожените и загинали розови храсти на бул. “Кн. Мария- Луиза” между подлеза и църквата “Св. Петка”, на бул. “6 септември”, от пл. “Шахбазян” до “Билла”, по бул. “Никола Вапцаров”.

Рози ще цъфнат на кръговите кръстовища в “Тракия” и на “Скопие”, където са засадени в цветни фигури. Успоредно с това тече обществена поръчка за изграждане на капково напояване То ще се изгражда на 10 места в града, каза Стоян Алексиев. Цветята са истински и ще се виждат, гарантира той и предупреди, че гражданите трябва да ги пазят.

За Великден, след като мине опасността от слани, на новите електрически стълбове по Главната ще бъдат окачени кошници с петунии, увери директорът на “Градини и паркове”. Саксиите са доставени миналия ноември от Англия, 75 са на брой и имат вградени резервоари с вода, за да не се поливат всеки ден. Не искаме да рискуваме да ги вадим през април, за да не замръзнат, но до една-две седмици ще върнем на площад “Римски стадион” палмите, прибрани на топло, обясни Стоян Алексиев.

На ул. “Райко Даскалов” - малката Главна - до две-три седмици също ще засаждат китки в бетонни цветарници. Улицата, където вече до подлеза има нови плочки като на “Княз Александър I”, ще се аранжира с артелементи, намерени при археологически разкопки.

Близо 2000 дървета ще засаждат в градините и парковете през пролетния сезон. Това са предимно липи, чинари, софора, няколко вида туя, кипарис. Кълбовиден шестил са приготвили за озеленяването на площадчето пред Градския дом на културата. Същите дървета са и на Главната. Градинката ще красят вечнозелена туя и петунии.


видяна: 534
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?