Тенденции в градината през 2013

Тенденции в градината през 2013

Тази година наблегнете на зеленината  в градината. Ориентирайте се и към устойчиви на атмосферни влияния видове растения. Ето и още няколко съвета на градинарите.

Тенденции в градината през 2013 - изумрудено зелено

1. Цвят на годината
Миналогодишните мандаринени цветове бихте могли да добавите към вашата градина чрез растения като бегонии, или саксии, инструменти и градински принадлежности. Компанията Pantone, известна със своята система за съответствие на цветовете и цветовото пространство, определя изумрудено зеленото за цвят на 2013 година. Неговите богати оттенъци вече са доста разпространени в нашите градини под формата на храсти или листни растения. Все пак тази година Ви предлагаме да добавите в градината си вид едролистна катереща лоза. Листата са толкова нежни, но с богата окраска.

2. Хранилки за птици и пчели
Птици и други диви животни
Значението на опрашителите и някои буболечки в градината е голямо. Може да поставите хранилки за птици или пчели, за да ги привлечете.

3. Килим от рози
 Устойчиви на атмосферни влияния растения
Тъй като времето става все по-непредвидимо, градинарите все повече наблягат на лесни за поддръжка растения, които оцеляват в екстремни условия като суша, топлина и наводнения.
Вече са култивирани ново поколение рози, образуващи килим  – едни от първите в света лесни за грижи и еко-приятелски наземни рози.

4. Теменужки през есента
Теменуги през есента
Открийте цъфтящата сила на теменужките през по-студените месеци.

5. Интересен микс от семена
Виждали сме умело подредени саксии да избухват с тематични растителни смеси – ароматни
билки, зеленчуци и др.

6. Мини петунии
Всяка година са обсипани от възхитителни нови цветове. Изискват минимални грижи и поддръжка, за да бъдат красиво оформени. В противен случай стъблата стават тънки и дълги по средата на пролетта.

7. Лесни за отглеждане тропически растения
Лесни за отглеждане тропически растенияМиналата година, Medinilla Magnifica беше звездата на пролетта. Тази красота, наричана още “Кадилака на стайните растения”, изглежда малко смущаваща на първо време със своите розови цветове, наподобяващи луковички. Но е много лесно за отглеждане растение. Още едно такова цвете е Лесни за отглеждане тропически растениякаланхоето “Вълшебни камбанки”. Цъфти с цветове под формата на зелени гроздове с красиви червени връхчета.
Други лесни за отглеждане растения са сукулентите и въздушните растения. Поради популярността на терариумите вече са още по-достъпни.


видяна: 2202
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?