Как да направим ЕСЕНЕН БУКЕТ

Как да направим ЕСЕНЕН БУКЕТ

Есенен букет може да направите не само от есенни цветя. Важното е да се придържате към топлата есенна палитра. Изберете съставящите композицията цветя в слънчеви оттенъци – кали в оранжево, жълти карамфили, тъмно червени рози. Като допълнение може да използвате зелени листа и клонки. Така есенният по духа и настроение букет е готов!

Основните есенни цветя са хризантемите, гергините, астрите, гладиолите. Всички те биха изглеждали страхотно в общ букет. Не се страхувайте да прекалявате – разнообразието от цветя, нюанси и форми ще създаде истински енергиен коктейл за вашия интериор. Най-добре ще е, ако подредите тази сборна композиции в прозрачна стъклена ваза с проста форма, която да се превърне в обединяващ елемент.

Есента е богата не само в цветя, но и на всевъзможни сухи класове, клонки и стръкчета трева. И за тях също може да се намери място в сезонните букети. За да изглежда композицията ви хармонично, те трябва да се издигат над основната линия на букета. Много оригинално и интересно изглежда сноп класове в центъра на композицията.

Друг традиционен елемент на есенните букети са клонките с плодове. Калина, шипка, дрян и други може да използвате както самостоятелно, така и като допълнение към есенните букети.


Есенните листа придават на букета краски и топлина. Тяхната красота е толкова мимолетна, че е грях да не се възползвате от момента. Без да се колебаете добавете към букета листа от клен, трепетлика, дъб и т.н. За да не изсъхнат листата, предварително ги хербаризирайте между страниците на книга. И не забравяйте за дъбови клонки с жълъди!

Необичайна ваза

Всички фенове на Хелуин биха се насладили на една ваза от тиква. А нейната направа е много лесна – изрежете квадратен отвор в тиквата, отстранете семената и поставете влажен цветен оазис в нея. Лесна и много красива украса за вашия дом!

 

видяна: 1321
dfgdfg

 

 

Коментари

Марияна Димитрова
12 ноем. 2014 | 16:22
УНИКАЛЕН ЕСЕНЕН БУКЕТ

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?