Фън Шуй в градината

Фън Шуй в градината

Малцина от нас не са чували за Фън Шуй, с неговата помощ може да създаде хармония в дома, апартамента, офиса, градината. Да разгледаме, как да направим градината си в съответствие с правилата на Фън Шуй, как да се използва правилно енергията, за да бъде нашата  градина прекрасна и ухаеща.
Има два вида  енергия: енергията  Чи и енергия Ша. Малко да Ви разкажем  за всяка от тези енергии.
Чи енергия - енергията на живота, тя е
носител на  положителни категории като:  щастие, късмет и здраве. Тази енергия се намира във всичко живо. Чи енергия предпочита хармонията, хармония в  къщата, офиса, апартамента или градината. Чи енергия  е  движение, но движение бавно и спокойно. Към такова движение можем  да отнесем  струящия ручей,  бълбукането на фонтана, бавно течаща рекичка.
Енергията Ша е пълна противоположност на енергия Чи - тя е отрицателна енергия, излъчвана от един дракон от космоса, който е готов да погълне всичко живо.  Ша предпочита прави ъгли , пътеки без завои, продълговати коридори . Енергия Ша се увеличава с помоща на ъглите, които са насочени към жизненоважни съоръжения – жилищни сгради, къщи, градини, детски площадки . За да се справим с вредната  енергия Ша се прилагаме полезната енергия Чи .
Да приложим за устройството на нашата градина няколко правила на Чи.
В градината не трябва да има прави пътеки и ъгли. Пътечките трябва да бъдат направени  така, че те да бъдат с  меки извивки и завои. Желателно е пътечките да прорязват цялата градина. Мястото, което ще ви обгражда, трябва да бъде в хармония с Вас, с Вашите мисли и чуства. Вие можете да  разположите цветните лехи, алпинеуми и ливади по ваша преценка, но  се опитайте те да си подхождат по форми и размери.
Алпинеумът  трябва да има нечетен брой камъни. Когато ще садите растения в градината, опитайте да  спазвате правилата на Фън Шуй. Чи се ражда, когато растенията изглеждат хармонично и предпочита растения проснати по земята. В момента, има голям избор от такива растения, започвайки от рози, сукуленти като Дебелец ( Sempervivum) и Седум. Алпинеумът е това прекрасно място, където растенията могат да покажат своята красота, тук можете да засадите иглика, арабис (гъшарка),  всякакви разновидности на мащерка и каменоломка. В сенчести места  добре ще вирее винка (зимзелен). Малките растения  перфектно  се съчетават с иглолистните растения. Течаща вода в градината - това е силен източник на Чи. Ще отива и малко фонтанче  или изкуствен ручей.
Хубавите аромати  засилват Чи енергията. Затова, засаждайте в градината лилиум, люляк , мента, роза, жасмин, орлови нокти, иглолистни растенията  и нека тези растения запълнят с  прекрасен аромат  въздуха на вашата градина. Катерливите растения също помагат  за натрупването на Чи. Такава опция може да се използва, когато трябва да се скрият ъглите. Около къщата или градинската барака могат да бъдат засадени глицинии, клематиси. Градината, както и къщата, апартамента, или офиса не понасят безпорядъка. Пътечките в градината трябва да бъдат чисти, тревните площи на време окосени, не позволявайте на плевелите да домакинстват сред вашите цветни лехи, махайте ги!
Също така премахвайте изсъхналите цветя. Опитайте се на зелените площи и цветни лехи да няма ъгли, придавайте им закръглена форма. Следвайте правилата на Чи и вашата градина винаги ще ви радва с красота и ухание на прекрасни аромати.

Източник: //zeleno.bg
видяна: 3565
dfgdfg

 

 

Коментари

Банко Пиронков
08 март 2015 | 07:50
90% от написаното не се отнася до Фън Шуй. Но пък има правописни, стилистични и смислови грешки. Явно материалът се копира, без някой да чете текста.
Най-много ми хареса драконът от космоса.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  20 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?