ЦВЕТЯ И МЪЖКИЯ ХАРАКТЕР

ЦВЕТЯ И МЪЖКИЯ ХАРАКТЕР

Цветята са най-добрият подарък, това е правило. И то толкова универсален  подарък,  че до известна степен  избавя много мъже от мъките при избора на друга "изненада" за любимата. А знаете ли, че цветята могат много да разкажат за човека, който ги избира? Така че, нека да направим анализ ...

Независимо дали става дума за готов букет или мъжът сам е съставял букета, буквално цвете по цвете – без значение, подарените цветя (или по-скоро тяхната цветова гама), ще ви помогнат по-добре да опознаете човека. Мъжете, с няколко редки щастливи изключения, не могат, а следователно и не обичат да избират цветята.
Като гледа приказното изобилие представлявано от бутиците за цветя на всеки двеста метра, всеки ще кръстоса погледа. Но истината, че най-добрият подарък за жените са цветята, твърдо е набита в главите на нашите кавалери. Влиза такъв "бедняжка" в магазина и погледа му става замислен и безпомощен. Продавачите, трябва да им се признае, идват на помощ, но те имат свои собствени критерии за подбор - букетът трябва да бъде максимално скъп: и за жената хубаво и продавача  "не е на загуба".

Критерият стойността на подарените цветя е преобладаващ за повечето мъже. Но има и такива мъже (и то не малко), които в момента на покупката мислят също и за душата. Те избират цветя, които, според тях, ще се харесат на любимата жена. Цветовата гама на букета в такива случаи се избира по-скоро подсъзнателно:  мъжът едва ли може да обясни с какво го е привлякла тази комбинация.
Но всяка жена трябва да бъде малко психолог. Така че,  като благодари за подаръка, внимателно да анализира особеностите на букета. Това ще ви помогне да опознаете по-добре човека, който ви е подарил цветя. В този случай ,  не е важен сорта на подарените цветове,  нито броят им е от значение: дали са рози ( дори един милион рози), или карамфили (дори три броя) не е важно. Важна е цветовата гама на букета - тя ще бъде предмет на вашата  "диагноза ".

Да предположим, че на вас тържествено са ви връчили букет в ярка червено – оранжева гама. Обикновено такава комбинация  избират отворени, непосредствени  мъже - оптимисти. Те са отворени и страстни в любовта, неодържими в секса. Те вярват, че за един щастлив съюз е достатъчно да обичат – а в това, че жената ще им отговори на тях със същата любов, тези мъже , като правило, не се съмняват. И със самооценката при тях всичко е наред: честно казано, те са напомпани със самочувствие! При тях или няма неудачи (най-малкото, няма да разберете за тях), или неудачите са с кратка продължителност. Мъжът, който предпочита да подари букет от червената гама, по природа  е победител.  Дори външно да не изглежда много "приличен" (нисък на ръст, говори тихо, несолидно облечен ), той все пак е победител, и той задължително ще се докаже в  живота.
Но има едно "но":  мъжете от този вид не се отличават с постоянство в увлеченията си. Днес той искрено вярва, че ще живее с вас (и само с вас!, дълъг и щастлив живот), а утре може също така сериозно да се увлече по някоя друга. И най-удивителното нещо е, че той не те лъже в този момент, когато говори за дълбоките си чувства - той се чувства така. И какво ще се случи с него утре или вдругиден, той може дори да не знае.

Синята гама на букета предпочитат мъжете в подсъзнанието на които, здраво се е загнездило недоволство по отношение на настоящето. Нещо не му допадна, има нещо, което той не може да направи (а иска!), в нещо не се е реализирал. Такива хора си поставят явно неосъществими цели, знаейки, че ще последва разочарование. Може би това е техният начин да избягат от ежедневните проблеми?
Този тип мъже, мислят с категориите  " Ако бях ... ", " Ако не бях“ ... тогава всичко би било различно ... " и т.н.  По отношение на жените, тези хора са във вечно търсене. За тях, любимата жена трябва да недостижима, неразбираема и недостъпна. Едва тогава тя е любима, и всичко останало  е "сив ден ". Мъжете от този тип също така обичат да преувеличават и  да доукрасяват нещата. Става дума не за откровенна лъжа, не, но е налице очевидно преувеличение.

Букет в розови тонове предпочитат да изберат романтични натури, далеч от прагматичното отношение към  живота и любовта. Тези мъже предпочитат и избират меки, мили, доверчиви и сантиментални жени.
Вие явно не сте такава, но сте получили букет в розова гама? Това е сигнал за вас – мъжът е  "нарисувал " за вас по такъв необичаен начин своя идеал. Той очевидно търси във вас качествата, изброени по-горе .
Като цяло, мъжете от този тип са много доверчиви и първоначално не виждат лошото в хората. "Мъжете  под  чехъл " произлизат именно от тях. Затова ако отговорите на тези мъже в същата светлина и  с доверчиво чувството, по-добър спътник в живота трудно ще намерите. За любимата жена тези мъже са готови да преместят планини, ще ви обича и винаги ще ви вярват, дори и въпреки очевидното. Затова и той  самият никога няма да ви мами.

Букет от розови тонове понякога избират мъже, които са в този конкретен момент се нуждаят от вашата подкрепа , страдат от някакво недоразумение. Оказва се, че това е нещо като "зов за помощ ", несъзнателно проектирано в розов букет ... Така че, ако сте получавали от любимия си досега цветя само в червената гама  и изведнъж  получите розов букет, следва да се отнесем към това с разбиране .

Жълти и слънчеви букети, въпреки тяхната очевидна красота, по някаква причина малко хора се осмеляват да подаряват. Може би, защото съществува мнението, че това е цветът на изневярата и самотата? Това е становище което няма никакво основание.
Няма нищо по-утвърждаващо живота и весело, от жълти цветя.
Психолозите считат: "За да подари на любимата си такъв букет, мъжът трябва да има смелост и оригиналност на мисълта. Тези мъже не признават социалните норми, ако те са в противоречие с убежденията им.  В тези хора в излишък присъства такова ценно качество, като креативността, особено важно в работата и в любовта. Подарявайки Ви такъв букет, той като че ли ви пита: "Готова ли сте за силни усещания? Готова ли сте да прекрачим позволено?"."

И сега отдалечете се от всичко прочетено и погледнете на подарените Ви цветя като на нещо много красиво и купено специално за Вас.
Все пак, цветята  – това, на първо място е красота!


Източник: //zeleno.bg/
видяна: 1395
dfgdfg

 

 

Коментари

Ина Тодорова
04 дек. 2013 | 07:47
Изобщо не споделям написаното тук за връзката между цвета на букета и личността на човека.Нелепици :)

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  23 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?