Коледен дизайн на градината за Рождество Христово

Коледен дизайн на градината за Рождество Христово

Когато настъпва зимата всичко наоколо се променя, става бяло, приказно и изненадващо, тъй като Рождество Христово и Нова година са най- вълшебните празници на годината. Наоколо  царува чистота и покой. В къщата се появява празнична миризма на курабийки, мандарини и борови клонки, всичко наоколо е украсено с различни гирлянди и светлини.
Много красиво става тогава, когато е украсена не само къщата, но и градината. Естествено, всяка градина има свой индивидуален начин на украсяване, защото хора по-различен начин си представят понятието за красотата. Често портата украсяват с борови клонки, като добавят разноцветни шишарки, ленти и играчки.
Също така украсяват и пътеките в градината с цветни гирлянди и светлини, слагат приказни фигурки. Вратата на къщата украсяват с коледни хвойни композиции. И цялата къща блести със  гирлянди. И се създава реално впечатление, че сте попаднали в приказка.
В градината доста често е прието да се сади смърч. Особено популярен е сребристият смърч, той изглежда ефектно и се вписва в цялостната картина на ландшафтния дизайн поради необичайния цвят на иглите.
Във всяка градина задължително се слага елха или се  украсява тази която расте във градината. За украса, освен играчки се използват и боядисани шишарки, разноцветни светлини, фенери, гирлянди, топки, камбанки, декоративни цветя, фигурки. На най-долните клони се слагат истински бонбони и плодове, за да могат децата да ги стигат. Всичко наоколо става блестящо и светло.
В някои европейски страни предпочитат да изобразяват Рождество Христово подреждайки различни библейски сюжети посредством малки фигурки и специална декорация.
В Европа отдавна има традиция да се украсява не само къщата, но и градината с коледна украса. Надявам се, че и у нас ще се възстанови тази традиция, за да има цели улици с украсени градини и къщи.


Честито Рождество Христово и Щастлива Нова година!


видяна: 2334
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  16 сеп. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?