Големи саксийни цветя в интериора

Големи саксийни цветя в интериора

Дизайнерите, които декорират просторни помещения със зеленина (в дома, офиса или други обществени сгради) много често предлагат да се използват големи тропически палми, фикуси, лиани с едри листа и др. подобни. Кои видове растения да изберем и как прaвилно да ги разположим в интериора?


Принципите на модерното озеленяване на дома отдавна вече не залагат на остарелите прийоми да се поставят саксийните цветя на первази или шкафчета до прозореца.


Растенията – това е част от интериора и дизайнерските идеи за тяхно използване и разполагане понякога са стряскащи: зелени стени, стенни пана от различни видове живи цветя, прозрачни маси с миниатюрна морава под стъклен плот и др. На зимните градини и  обособените ъгли с дива природа отдавна вече никой не се учудва.


Ролята на големите стайни растения в интериора е различна, например те могат да закръглят визуално ъгли, да оправят стаи с неправилни форми, да разделят помещенията на зони или просто да скриват недостатъци.


Стайните цветя за декорация на просторни холове с големи прозорци не бива да бъдат малки. Размерът им обикновено трябва да е повече от метър и половина на височината, а понякога да достигат и тавана. Големите растения могат да бъдат единични или да се разполагат в живописни компактни групи в съчетание с маломерни видове.

Обикновено ги разполагат в зоните за почивка, тъй като те са способни да създават изключително уютна атмосфера в къщата.

видяна: 2166
dfgdfg

 

 

Коментари

Светла Минчева
10 ян. 2014 | 15:34
Знае ли някой, какви са примерните цени за интериорно озеленяване ?
Ако не са много "солени" бих ползвала подобни услуги, вместо да импровизирам сама.

 

Ели
19 ян. 2014 | 10:10
Зависи от растенията, големина, бройки и т.н, по-екзотични са скъпи. Мисля, че трябва да се пита, нали тук има каталог на фирми за озеленяване /горе вляво/ и там да се прозвъни по фирмите, най-добре те ще кажат, защото озеленяването е много относително, зависи какво харесвате....а могат да ви направят проект и вие сами вече ще купувате растенията.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  16 сеп. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?