Какви стайни растения символизират късмет, богатство и любов?

Какви стайни растения символизират късмет, богатство и любов?

Стайните растения носят приятни изживявания на своите притежатели, добро настроение, уют и комфорт в дома. Цветята ни даряват с толкова прекрасна наслада, но колко от нас знаят, че някои стайни растения са способни да донесат в дома ни успех, богатство и любов? Да, да точно така, за тези възможности на цветята ще разкажем сега.
В това може да вярваш, а може и да не вярваш, но много цветари считат, че повечето растения притежават удивителна енергия, която привлича в дома успех и щастие.

Прости и непретенциозни растения като мушкато, азалия и бегония помагат да успееш в живота. В азиатските страни вярват, че ако в дома има азалия, то стопаните му ще живеят дълго и щастливо.  
Мушкато в съседство с азалия носи изобилие в дома, но да са наблизо е задължително условие.

Много хора са чували за “дървото на парите’’... Ненапразно го наричат така. Според поверието това цвете носи в дома богатство и пари. Препоръчва се в саксията да се зарови монета. Латинското наименование е красула. Считат го за растението на благополучието и богатството, а ако е цъфнало, не се съмнявайте в това!

Други стайни растения, които привличат богатство в дома са: аспарагус, астрофитум, юка, папрат и най-обикновен кактус, който пък спира крадците според поверието.
Драцена ‘’Сандериана’’, наричана още ‘’бамбук на щастието’’ е символ на успеха и финансовото благополучие. Затова всеки бизнесмен трябва да има това удивително растение в офиса си. За привличане на пари растението се завързва с червена или златиста лентичка или с наниз от три монети. Препоръчително е  за бизнесмените да отглеждат в офисите мента, която привлича клиентите. За финансов гений обаче се счита бугенвилията, която е тясно свързана с енергията и могъществото на парите.  
Източник на благополучие в дома е и несравнимата и очарователна орхидея. Хубаво е в дома да има цитрусови дръвчета и драцена - символ на успех и късмет.

Много хора обичат фикуса, който носи късмет, покой и комфорт на дома. Още от древни времена растението се счита за пазител на семейното огнище. Фикусът носи късмет на бременни жени, а ако се подари на двойка, която няма наследници, то зачеването и раждането е гарантирано.

Не ви върви в живота - не се отчайвайте! Завъдете в дома си оксалис... или хибискус (китайска роза.) Едното цвете е символ на любовта, а другото на страстта!

Самотните представителки на нежния пол, просто трябва да си вземат спатифилиум - така нареченото „женско щастие“. Съществува поверие, че цветето непременно ще помогне на жената да намери половинката си, а ако вече я има - да стане майка.

За цветята можем да говорим безкрай, още повече да им се възхищаваме, но ако нещо не достига в дома ви спомнете си за стайните растения. Тяхната благотворна енергия ще помогне. Важното е да вярваш...


видяна: 29824
dfgdfg

 

 

Коментари

Нели
18 апри. 2014 | 14:03
Пропусната е палма корделина - носи късмет, пари и любов. Знам го от личен опит.

 

Кристина
20 ноем. 2014 | 17:13
Това, което казвате за красулата го научих от възрастна дама, преди доста време и наистина "работи", даже и без монета в саксията. Лошото е, че благополучието не идва даром, а след дълъг, тежък, упорит и почти денонощен ТРУД.Останалото е вяра.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  16 сеп. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?