САМОРЪЧНО НАПРАВЕНИТЕ САКСИИ ОДУХОТВОРЯВАТ НАШИЯ ДОМ

САМОРЪЧНО НАПРАВЕНИТЕ САКСИИ ОДУХОТВОРЯВАТ НАШИЯ ДОМ

За да предадем уют на нашия дом и градина, ние в повечето случаи използваме растения. Но за индивидуалния им облик не е достатъчно да купим обикновени пластмасови саксии от магазина.
Добре е да използваме нашите сръчност и въображение и да създадем саморъчно направените саксии, които одухотворят нашия дом и градина.
Изключително приятно е, ако направим саксиите със собствените си ръце. Могат да ни послужат най-различни, дори отпадъчни материали: картон, дантели, метал, пластмаса, мозайка и др. Оригинален съд за цветя може да се направи и от обикновена стара кофа! Достатъчно е да се боядиса и изрисува. За декорация може да послужи и декопаж от салфетки, шнурчета, копчета. Красиво изглеждат и залепени стъклени камъчета, които могат да бъдат закупени от магазините за кинкалерия и изкуство. И консервните кутии  могат да послужат за оригинални саксии - покрити с акрилна боя и декорирани с мозайка или най-обикновени едри семена - от тиква, пъпеш, боб, диня и т.н. За украшение могат да ни послужат дантели, орнаменти от хартия, парченца от елхови играчки.
Стари керамични изделия, като кани и чайници или  глинени саксии могат да извикат нашето вдъхновение за саморъчно изготвяне на оригинални творения. Бутилки, клончета, пера, бои, силикон, четки, Ц200 и малко въображение ще спасят от боклука и ще вдъхнат нов живот дори на стари гумени ботуши и галоши! Най-обикновена птича перушина, мидички и камъчета, намерени на плажа, могат да влезнат в употреба, ако дадете воля на фантазиите си.
Не традиционни материали за украса на саксии са макаронените изделия и раковините.    Саморъчно направени саксии, украсени с панделки, шнурчета, стъкълца, коркови тапи (нарязани напречно или по дължина), декорирани с ажурни салфетки и приготвени с много любов, могат да станат прекрасни подаръци за приятелите ви. Смело използвайте стари кожени тъкани, шишарки, счупени стъкла и огледалца, сухи цветя и листа.

Такива изделия биха подхождали на всяка градина. Те биха подчертали индивидуалния стил на всеки дом, а също биха донесли творческо удовлетворение на създателите си. 

Успешен старт и споделяйте!видяна: 4366
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  24 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?