Карсула - храмът на Буда

Карсула - храмът на Буда

Повечето познават Красулата като "Дърво на парите" и тя радва много домове. Красулата или  "храмът на Буда" както също е известна се отличава с изключителната си хубост и оригиналност! Тя е любимката не само на любителите на сукуленти, но и на всички цветари.
                        
Красулата е доста издържливо растение, но расте бавно. Обича слънцето и расте в добре дренажирани и минерализирани почви. Слънчевата светлина прави растението компактно, равномерно развиващо се и привлекателно. Върху неподходяща почва и при недостатъчно поливане и слънце, красулата започва да линее. В земята не е необходим торф, защото е възможно да се развият микроорганизми. Не трябва да засаждаме красула в по-големи от необходимото саксии - тя не иска резерв за растеж и непременно саксиите трябва да са продупчени.  През лятото поливането да става, когато засъхне добре, а през зимата два пъти месечно (или дори по-рядко, в зависимост от стайната температура).
 
Целта на презимуването е – да спрем растежа на красулата. Ако красулата продължи да расте през зимата при липсата на слънчева светлина, това ще доведе до загубата на нейната декоративност.

видяна: 3709
dfgdfg

 

 

Коментари

Ирка Мартинова
16 апри. 2014 | 16:52
А от кого да си го купя?

 

Фифа Чолакова
12 дек. 2015 | 20:40
Как мога да си го закупя и на каква цена?

 

зелено бг
13 дек. 2015 | 09:12
В zeleno.bg има регистрирани 64 декорсативни разсадника и 52 градински центъра от цяла България и от някой съседни страни, където можете да намерите цветя, декоративни храсти и дървета и други декоративни растения, директно от производителя :
https://zeleno.bg/bg/category/14-dekor-razsadnitsi.html
https://zeleno.bg/bg/category/108-gradinski-tsentrove.html
ПРОЗВЪНЕТЕ ГИ, ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА!

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  18 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?