КОМОСС ООД
име на фирмата: КОМОСС ООД
гр. София
адрес: ул.Богдановец №4 ап.1 общ.Красно село   виж на картата
телефон: 0898 530 715, 02 958 47 85
факс: 02 958 47 85
e-mail: komoss@abv.bg
Лице за контакт: г-жа. Елисавета Витанова
www: http://komoss-bg.com
социални мрежи: FacebookGoogle+
youtube: youtube
видяна: 7267
регистрирана на: 22.09.2011
В овощния разсадник се произвежда посадъчен материал от различни сортове ябълки, сливи, праскови, кайсии,череши, круши и други овощни видове. Oвощният разсадник в гр. Дупница е един от най-старите в страната, създаден е през 1954 год. Това е най-големия разсадник в Югозападна България, подготвил  е през годините
много специалисти, създадена е маточна база, там са произведени повечето фиданки
от съществуващите черешови и ябълкови масиви на бившите ТКЗС-та в областта. Ежегодната продукция е достигала до 800 хиляди броя фиданки, които се реализирали не само в страната, но и в чужбина. С посадъчен материал от овощния разсадник в Дупница са създадени овощни градини в Ирак, Мароко, Либия, Молдова, изнасяни са овощни дръвчета и за Франция, Германия и други страни. През 2001год. държавната фирма „Комосс” се приватизира и овощния разсадник става частен. През последните години се опитахме да възродим традициите на овощарството в региона, създадохме нови маточни насаждения, внедрихме нови сортове. В тясно сътрудничество със специалистите от регионалните служби по растителна защита и апробация и семеконтрол произвеждаме висококачествен посадъчен материал от всички застъпени в страната видове. Ежегодно се стремим да обогатяваме видовия и сортов състав, внасяме посадъчен материал от Турция, Гърция, Сърбия. През последните години с овощен посадъчен материал от нашия разсадник бяха създадени стотици декари овощни градини в цялата страна – Силистра, Ивайловград, Пазарджик, Кнежа , Кюстендил и други региони. Наши клиенти са кандидатствали успешно по програма „Сапард” , по програмите на ДФ „Земеделие” и ПРСР. Фирма „Комосс”ООД засади собствена орехова градина с площ от 70 дка и смесено насаждение с площ от 20 дка. От 2007 год. Разсадника се ръководи от специалист агроном г-жа Витанова.


Освен производство на посадъчен материал, ние сме и биопроизводители на пресни плодове и зеленчуци. Основните култури са сливи, вишни, ябълки. От зеленчуците произвеждаме лук, краставици, домати, тиквички, целина и др. Продуктите на биостопанство "Комосс" може да се намерят на фермерските пазари в София или със заявка по телефона.

 

Фирмени продукти:

 

 Начало  |  19 авг. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?